Rapporter og dashboard med Power BI


Vi tilbyder at designe og bygge rapporter og dashboard baseret på MS Power BI platformen. 
Nilex Service Management har de nødvendige data, som i Power BI værktøjet omsættes til værdifulde rapporter.

Rapporter til ledelsen
Dashboard til afdelingen på infoskærm
Service- og SLA rapportering til kunder


Power BI dashboard, som viser data fra Nilex Service Management.
Her er et eksempel på et Power BI dashboard til info-skærm, som viser data fra Nilex Service Management systemet

 

Dashboards til mange formål

På baggrund af data fra Nilex Service Platformen kan vi i Power BI lave avancerede rapporter og dashboards. Disse kan designes og se ud på mange forskellige måder, og rumme mange forskellige slags data, som kan give jeres forretning værdi.

Power BI service kan hente data fra mange forskellige kilder som f.eks. SQL databaser, Excel og CSV filer, m.m.Her vises en oversigt over hvordan elementerne i en Power Bi arkitektur er forbundet.

Hvordan kommer du i gang?

Man kan med fordel dele processen op i fire trin. Så bliver dine data til flotte dashboards i Power BI. 

1. Identificering af datakilde
Alt data bliver enten gemt af applikationer et bestemt sted, eller bliver manuelt indsamlet og gemt i en mappe. Denne data kaldes rå-data og fungerer som databasen/datakilden for Power BI, hvilket agerer som det første lag.

2. Datamodel
Rå-data ”renses”, før det bliver til et datasæt, som kan bruges til grafer i Power BI. Dette er vigtigt af to årsager. Det er væsentligt at sortere irrelevant og ufuldkommen data fra. Dette sikrer at ens grafer og rapporter ikke er baseret på fejlagtig data. 

3. Byg rapporter
Efter data er renset og ligger klar i tilgængelige datasæt, skal der oprettes rapporter. Rapporter er knyttet op til specifikke datasæt, som de trækker deres data fra. Det er i rapporterne, at man designer sine visuals.

4. Byg Dashboards
Hvis der ønskes et mere samlet overblik over rapporter, kan de samles i dashboards. Dashboards er bygget op af visuals, som bliver skabt i rapporter. Fra dashboards kan man med drilldown hurtigt navigere fra helikopteroverblikket og ned i specifikke data.
Her ser de steps der skal gennemgåes i forbindelse med opsætning af et Dashboard.