Nilex CMDB - Configuration Management Database

Hvad er CMDB?

CMDB er en forkortelse for Configuration Management Database, og er en fundamental element i ITIL-frameworkets Asset- & Configuration Management. CMDB bruges til at få overblik over- og holde styr på Assets, som Hardware, Software, netværk, dokumentation og de Business Services som leveres til forretningen. 

Alle enheder oprettes i CMDB som Configuration Items, også kaldet CI's. En CMDB hjælper virksomheder med at få skabt overblik over It-infrastrukturen fra top til bund. Det handler om at få identificeret de services som leveres til forretning. Ved fejlsøgning hjælper det også at kunne se sammenhænge mellem Business Services, Technical Services og komponenter. 

Nilex CMDB overview
Centrale Nilex CMDB funktioner
Nilex CMDB Service Relations

Opbygning af CMDB

Nilex CMDB, Configuration Management Database, giver dig et værktøj til at dokumentere og skabe mere gennemsigtighed i din It-infrastruktur. Alle enheder som registreres i CMDB lagres i systemet som en Configuration Item, også kaldet en CI.

Du kan oprette dine Business Services, Technical Services og Components som Configuration Items. Ved at lave relationer mellem disse, så får du et fantastisk overblik over sammenhængene i din It-infrastruktur. Informationer som It-afdelingen bredt kan gøre gavn af, som understøttende for de ITIL processer man har implementeret. 

CMDB'en kan med fordel anvendes af Service Desk funktionen til bedre at kunne lave foranalyse på Incident Management processen. Problem- og Change processen kan gøre stor gavn af CMDB'en når der skal laves Root analyse, Impact analyse og risikovurdering. 
'
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.